Що таке робоча карта?

Робоча карта видається мінімум на рік і є довгостроковим дозволом на проживання в країні з метою працевлаштування.

Де я можу подати документи на робочу карту і чи можете ви подати документи за мене?

Документи для отримання робочої карти подаються  особисто в Посольстві Чеської Республіки в країні заявника. В Україні Генеральне консульство (Посольство) розташоване в містах Києві та Львові.

Скільки коштує робоча карта?

Офіційний платіж (державне мито) здійснюється особисто в консульстві в розмірі 5000 крон, оплата в євро за курсом банку вашої країни.

Чи потрібнe страхування на робочу карту?

Так. Bи особисто купуєте  страхування в страхових агентствах України або іншій країні заявника, громадянином якої ви є. Медичне страхування повинно бути  з покриттям в розмірі 60 000 євро протягом як мінімум 180 днів і бути дійсним по всій Європі.

Скільки часу потрібно, щоб оформити робочу карту?

Офіційно карта оформляється 60 робочих днів.

Де я отримаю свою робочу карту?

Ви отримaєте карту вже на території Чехії в поліції для іноземців.

Як я в’їду в Чехію без візи, щоб отримати карту?

Для цього консульство видає вам спеціальну візу DVR, яка дає право в’їзду на територію Чехії на 6 місяців для отримання трудової карти з метою проживання і працевлаштування.

Якщо я не можу прибути на подачу документів на трудову карту в зазначений вами термін, чи можу я подати в інший день?

Дата подачі документів на отримання трудової карти фіксована і не підлягає зміні. Якщо ви не можете з’явитися на подачу в призначений час, на жаль, ваш термін скасовано, і вам доведеться чекати наступного терміну, який буде оголошено через 3-6 місяців.

Що станеться, якщо я поїду на інше місце роботи по робочій карті, яку мені видали на іншу компанію?

Відповідно до законодавства Чехії, ваша карта прив’язана до конкретного роботодавця на 6 місяців. Тільки після закінчення цього терміну ви маєте право змінити роботодавця, але з наданням розірвання трудового договору, який необхідний для нової реєстрації працівника.

Чи потрібен апостиль на довідку про несудимість?

Ні, тільки нотаріально завірений чеський переклад.

Що означає „Режим Україна”/ програма „ Кваліфікований працівник”?

„Pежим Українa“ дає можливість оформити трудову карту для кваліфікованої роботи. Не кожна компанія може зареєструвати своїх співробітників за цим режимом. Наша компанія підбирає для вас тільки компанію, яка підпадає під цей режим.

Що таке „Продуктовий режим“?

По „Продуктовому режиму“ проходять працівники, які будуть влаштовуватись на роботу в компанії, сфера діяльності яких пов’язана з продуктами харчування. Цей режим дозволяє прискорити отримання дати подачі документів на трудову карту.