• +420 775 265 937 (Viber)
  • vakancecz@kaseacz.cz

Шукаєте роботу?

Зателефонуйте нам


+420 775 265 937 (Viber)

+420 722 309 526 (Viber)

Шукаєте роботу?

Оформлення віз

Яка віза потрібна для роботи в Чехії?

Тільки легальне довгострокове працевлаштування забезпечить вам спокійне життя в Чехії. Завдяки трудовій картці працівника можна легально працювати 1,2 і більше років. У вас є можливість отримати посвідку на проживання та постійне проживання на підставі трудового договору з роботодавцем. Законність всього трудового процесу є основою нашої роботи.

Перший крок – Посольство

  • Ми підтвердимо для Вас в посольстві дату подачі заяви на трудову карту працівника за Режимом Україна / програма «Кваліфікований працівник»;
  • Узгоджена дата є обов’язковою – необхідно прибути в посольство в зазначений день. Якщо ви відсутні в узгодженому терміні подачі, нова дата визначається тільки приблизно через 3 місяці. Не відкладайте можливість працювати в Чехії!

Що таке робоча карта працівника?

Трудова карта працівника – це дозвіл на довгострокове або постійне проживання на території Чеської Республіки з метою працевлаштування з прив’язкою до робочого місця, на яке була видана карта. Ця карта видається із зазначенням конкретного роботодавця, якого протягом перших шести місяців роботи ви не маєте права змінювати.

Благодаря рабочей карте можете легально работать в Чехии более 90 дней в течение ваших трудовых отношений, максимально, однако, 2 года. Срок действия рабочей карты можно повторно продлевать.

Завдяки трудовій карті працівника ви можете легально працювати в Чехії більше 90 днів до 2 років протягом терміну трудових відносин. Термін дії картки можна продовжити знову.

У разі форс-мажорних обставин ми допоможемо вам знайти вихід і влаштуватися на нову роботу.

Що  буде потрібно:

  • У Посольстві Чеської Республіки Вашої держави сплачується державний збір у розмірі 5000 крон, оплата в євро за курсом банку вашої країни;
  • Надати довідку про відсутність судимості, видану компетентними органами держави, громадянином якої Ви є, а також з країни, де ви перебуваєте більше 6 місяців протягом останніх 3 років. Нотаріально завірена довідка про відсутність судимості повинна бути надана з перекладом на чеську мову. Для деяких країн може знадобитися апостиль.

Ми повідомимо вам про додатковий перелік всіх документів, які можуть знадобитися при подачі, в залежності від професії, на яку ви претендуєте, і посади вашого працевлаштування. Для деяких професій необхідно надати нотаріально завірену копію диплома з перекладом на чеську мову.

Чому ми рекомендуємо довгострокову візу або трудову карту? 

Довгострокова віза необхідна для перебування в Чехії більше 90 днів. Віза, видана терміном на 90 днів, зазвичай відкрита для сезонних робіт в сільському господарстві або харчовій промисловості.

Ця віза не може бути продовжена. Після закінчення терміну  дії (90 днів) необхідно виїхати з Чехії в країну, громадянином якої ви є.

Довгострокова віза видається для отримання дозволу на довгострокове або постійне проживання з метою офіційного працевлаштування на підставі трудової карти працівника або синьої карти (modrá karta).

Короткострокова віза терміном на 90 днів надається як доповнення до трудової карти

Якщо ви хочете почати працювати раніше і на термін більше 90 днів, ми можемо відкрити для вас короткострокову шенгенську візу з метою працевлаштування. Однак цей процес є лише доповненням до отримання трудової карти працівника терміном на 2 роки і більше.

Короткострокова віза дає право на :

  • Перебування в Шенгенській зоні до 90 днів, тоді у вас буде коридор (90 днів), коли ви повинні перебувати за межами Шенгенської зони;
  • Легальне працевлаштування з одним роботодавцем на одній конкретній робочій посаді.

Бажаєте отримати довгострокове офіційне працевлаштування?

Ми будемо супроводжувати вас протягом усього процесу оформлення документів.

Ми регулярно доповнюємо пропозиції працевлаштування від надійних, перевірених роботодавців і стабільних чеських компаній.

Актуальні ваканcії (тут). Якщо ви не знайшли ваканcію, яка б вам підійшла, заповніть анкету (тут), на підставі якої ми знайдемо вам роботу.